0040 265 538 601 hodac@cjmures.ro

Atestare geografica

UAT HODAC – COMUNA

Suprafata totala : 9768 Ha  ; Populatia 5172 locuitori

Asezare geografica – situata pe cursul mijlociu al raului Gurghiu si al afluientului acestuia paraul Isticeu la poalele muntilor Gurghiu la o altitudine medie de 650 metri , la 18 Km de municipiul Reghin si la 48 Km de Municipiul Tg-Mures resedinta de judet , pe drumul judetean nr. 153 H ( DJ 153 H). Are ca vecini la sud si est comuna Ibanesti , la nord Lunca-Bradului, la vest Gurghiu.

Clima este temperat continentala blinda.Regimul precipitatiilor mediu .

Soluri –Brun roscat de padure si mai putin de lunca pe luncile raului Gurghiu

Flora- Este specifica zonelor deluroasa, submontana si montana cu valoare nutritiva mare , multe plante medicinale , fructe de padure ( afin, zmeur, mure, ciuperci ), paduri de stejar, fag si brad.

Fauna- In aceste paduri se afla un bogat vanat in special mistret, cerbi, ursi, vulpi si lupi. De aceea se organizeaza vanatori si chiar partide de pescuit pe raul Gurghiu si paraul Isticeu la clean, lipan si pastrav.

Populatia de 5172 locuitori este constituita in peste 1770 de gospodarii aceasta fiind aproape in totalitate  romaneasca ( 5160 romani, 5 maghiari, 1german, 6 rromi. ).

Culte : Otodocsi ( majoritari), greco-catolici, adventisti de ziua a saptea, miscarea de reforma, penticostali.

Unitati de invatamant : 2 scoli generale clasele I-VIII  in Hodac si Toaca , 1 clasa comasat I-IV la Dubiste de Padure , 5 grupe gradinita la Hodac , 3 grupe la Toaca.

Sanatate – 2 cabinete medicale umane ( 2 medici generalisti) in Hodac si Toaca. 2 Cabinete stomatologice ( 2 medici stomatologi ) Hodac si Toaca . Un cabinet sanitar- veterinar  ( 1 medic veterinar ) la Hodac.

Cultura – 2 Camine culturale in Hodac si Toaca , o sala de club la Dubistea de Padure, 1 Biblioteca comunala la Hodac , 2 biblioteci scolare in Hodac si Toaca.

SATE

HODAC

TOACA

DUBISTEA DE PADURE

BICAS

URICE

ARSITA

MIRIGIOAIA